Stolpejakten og turorientering (Odalten) 2022.


Årets sesong starter 10. april (Palmesøndag) avsluttes søndag 18. september.

OBS! Dette gjelder ikke Trondsbumarka. Der åpner vi ikke før 6. juni. Da regner vi med at teleløsningen er over i skogsbilvegen.Turorientering
Odalten er lagets turorientering. Vi mener turorientering er verdens beste mosjonsform! Den kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim, noe som gir deg godt humør, god helse og mye glede. Turorientering er turer med mange mål underveis. Hvert mål er en post som for barna er en “skatt”. Turorientering har en nettportal (turorientering.no) som gir deg oversikt over alle tilbud og muligheter til å kjøpe og skrive ut kart og turer på egen pc. I tillegg legges turorientering/stolpejakt-brosjyrer legges ut på Skarnes Sport, Esso-stasjonen i Sand, Mo-senteret i Garvik, Jokern på Slåstad, Milepelen i Sand, Sandgrunn og Maarud Gjestegaard i Finnholt.

 Årets områder/kart er Damlitjennet ved Skarnes, Langmyra ved Sand og Trondsbu i Slåstad.

OBS!
28. mars. Vi har nå oppdaget at det er en større skogsdrift på gang i området som vi har kartlagt ved Damlitjennet. Postene 37, 38,61,62,63,64 og 65 blir berørt av dette. Damlitjenn-kartet i brosjyra vår for vi selvsagt ikke endret, men kartet som ligger i appen turorientering.no skal vi prøve å få rettet opp. Dette kartet kan alle de som har betalt avgiften for å delta i Odalten, skrive ut.

OKS


Stolpejakten
Odal orienteringslag, DNT Odal og Finnholt Vel arrangerer Stolpejakten i Odalen. Tilbudet er et lavterskel turtilbud for alle. Du laster ned appen "stolpejakten.no" på mobilen, registrerer deg og du får tilgang på kart, stolpeplasseringer og system for registrere dine stolpebesøk (QR-koder/koder).

I år har vi satt ut 60 stolper fordelt på områdene Damlitjennet, Finnholt og Sand (Prestberget).

Stolpejakten skal være gratis for deltagerne. Det er den ikke for oss. Avgiften vi må betale for benytte appen Stolpejakten er i  år 25 000 kr. Takket være støtten vi får fra Odalskommunene klarer vi  å fylle kravet om å tilby Stolpejakten gratis. Vi er meget takknemlig for dette og det regner vi med at også våre deltagerne er. 


Nytt i år:

6. juni (2. pinsedag) arrangerer vi fellestur fra Kolltjennet. Målet for turen er å besøke de 10 tur-o-postene som er plassert i Trondsbumarka. Turen blir ca. 6 km. En av tur-o-postene er felles med den 6. KMM-stedet (Hedenhøgda). Virker 6 km for langt er enkelt å bryte av halvveis (KMM-stedet ligger inne her).