Sprinttrening 13. desember 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 6. Des 2014
13. desember kl.11.00 inviterer vi til sprintrening fra Bøssmyra. Vi vil først og fremst hjelpe våre løpere som ønsker å legge livet som N-løper bak seg, men alle andre som har lyst til å trene sprint er velkomne.
Se inbbydelsenINNBYDELSE SPRINTTRENING.docx


POSTJAKTA 19. SEPTEMBER

Postet av Odal Orienteringslag den 19. Sep 201436 stilte på årets siste postjakt.

Oppsummerering av dagen:
36 deltagere = årsbeste
Kjempeinnsats på oppvarmingen
Stor innsats i skogen som ga gode sluttider
Grillpølser servert av grillmester Kjetil
Dagens høydare:SJOKOLADEKAKE FRA FAM. LOHNE.

Tävlingsbussen i Hagaberget har parkert for i år og det er over et halvt år til den starter opp igjen
. Kjedelig.

Nå står bare o-avslutningen igjen hvor årets sesong skal summeres opp og masse premier deles ut. Regner med det skjer en av søndagene i oktober.

Resultater:Resultater 19 september.docxFinalen i Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 14. Sep 2014
På bildet ser vi ungdomsvinnerne av årets TOUR. Fra venstre ser vi Kaja Græsberg, Simeon Braaten, Grunde Isaksætre, Samuel Braaten og Heide Wiest. Foruten seirene til Simeon og Samuel seiret også Øyvind og Bjørn Steinbekken i hver sin klasse. Odal OL vant altså 4 av 8 klasser. O-laget bringer herved sine gratulasjoner våre vinnere.

Men hovedpremien, beste klubb, klarte vi likevel ikke å vinne. Bredden teller mye i disse løpene og her i vi for svake på disse løpene. Men til neste år stiller vi mannsterke opp. IKKE SANT.


o-laget


Postjakta 12. september

Postet av Odal Orienteringslag den 14. Sep 2014
Flott høstvær, gode løyper og 30 deltagere på årets nest siste Postjakt.

Denne gangen løp alle på tid. Her ser dere resultatene Resultater 12 september.docx


O -Weekend rundt omkring

Postet av Odal Orienteringslag den 9. Sep 2014Det blir en aktiv ukeslutt for o-løperne i Odalen.

Fredag er det Postjakt på Elggrova. Vi tilbyr N-løype, C-løype og A/B-løype + lek mm

Lørdag er finale i Le tour de Glåmdal. Her kan vi dra i land 5 klasseseire. Dyktigheten vår avgjørende.

Søndag drar vi til Bogstad Gård. Her arrangeres "Rekruttenes orienteringsdag" Vi stiller med 11 rekrutter.

Det viktigste for disse o-dagene er konsentrasjon på o-teknikk.

O-lagetResultater Postjakta 5. september

Postet av Odal Orienteringslag den 6. Sep 2014


11 barn og 11 voksne møtte opp på årets 6. Postjakt. Disse møtte fine løyper på godt kart.

De yngste trente på kartets farger, stjerneorientering og kompasskurs.
Resultater 5 september.docx


6. løp i Postjakta

Postet av Odal Orienteringslag den 4. Sep 2014Det 6. løpet i Posjakta går også på Æsjgrova. Rekruttene starter med oppvarming kl. 18:00, forsetter med stjerneorientering og avslutter med kompassøvelser. De andre kan velge mellom ei C-løype på 2,2 km og ei A/B-løype på 3,3 km. Velkommen i til o-trening i fint høstvar.


Odal ol


Mattila 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 31. Aug 2014


Innsatsen og vinnergleden
i fokus.
Resultate20140831191728.docx


Mattila 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 31. Aug 2014Innsatsen og vinnerglede i fokus.
Resultater.docx

KM NATT

Postet av Odal Orienteringslag den 23. Aug 2014


Nok et vellykket arrangement.

Vi fikk enormt mye ros for våre løyper. Samlingsplassen, gymsalen til Sør-Odal Ungdomsskole, fungerte utmerket godt. Det er ikke hverdagskost for o-løpere å ha innendørs garderobe, dusj og oppholdsrom før og etter et løp.

Det skulle bare vært mange flere deltagere. 43 startende er lite i forhold til hva et slikt arrangement krever av arrangøren.Tanken på å løpe seg bort i nattmørket er sikkert skremmende, men de som har kastet seg ut idet synes dette er toppen av spenning.

Kanskje skal vi prøve med et nattløp i Hagaberget i høst???

De som blir med til Mattila skal i alle fall få prøve seg neste lørdagskveld.
Resultater Postjakta 15. august

Postet av Odal Orienteringslag den 16. Aug 2014Karttegn, stjerneorientering og kompassgang var opgaver rekruttene ble testet i på Postjakta denne gangen. Bra innsats. Det blir nok ikke lenge før noen prøver seg på C-løypa.
 
Resultater 15 august.docx5. løp i Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 14. Aug 2014

 

Vi klarte å beholde 5 ledertrøyer. Vi gratulerer de som kjemper i teten (Simeon, Samuel, Henrik, Øyvind og Bjørn). De andre odølingene løp også meget bra, men vi var dessverre ikke mange nok til kappe inn på Lunderseter som leder klubbkonkurransen. Neste løp går 2. september på Austmarka. Da er det sprint og enkle løyper. Stiller vi fullt mannskap er sammenlagtpremien innen rekkevidde.


Postjakta 15. august

Postet av Odal Orienteringslag den 11. Aug 2014


Klokka 18:00 fredag den 15. starter vi opp Postjakta igjen. Samlingsplass utover høsten er Elggrova. Kartet viser veien opp dit. Elggrovveien tar av FV 209 ca 3 km nord for butikken på Slåstad.
Første økt for de yngste er stjerneorientering. Ellers det vanlige opplegget med en C- og en lett A-løype.

Vi sees på fredag.KM Natt 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 6. Aug 2014

Fredag 22. august arrangerer Odal OL KM Natt for Hedmark. Se Eventor for påmelding og innbydelse.


Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 5. Aug 2014Tirsdag 12. august forsetter jakten på de jeve ledertrøyene. Vi har 5 av 8 nå - klarer vi å beholde alle 5? 
Mer om løpet, som går på Lunderseter, finner du på http://glåmdal-o.com. Dere som har brikker kan melde dere på i Eventor. Dere andre som ønsker å være med gir beskjed til OKS.Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 20. Jun 2014

NYE HØYDER.

Nå har vi ledertrøya i 5 klasser.

Våre løpere orienterte godt og løp fort på Grue.
Sammendraget etter siste løp viser at Simeon, Samuel, Henrik, Øyvind og Bjørn leder hver sin klasse. Det blir spennede å se hvor mange som går ut i tet på jaktstarten (finalen).
Dette er bra, men vi mangler bredden i touren. Vi ledet klubbrankingen de to første løpene, men nå sakker vi akterut. På Grue var det bare 5 odølinger blant de nesten 60 startende. Vi løper bra, men er for få for å kjempe om klubbtrofeet
Vi håper tidsklemma er snillere med oss til høsten slik at flere får tid til å være med.Skolesprinten 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 19. Jun 2014

 Willy instruerer elever ved Sand barneskole.

Årets besøksrunde på barneskolene i Odalen er nå gjennomført. Vi har møtt over 260 elever fra 4. til 7. klasse. Det ble 10 enkeltarrangement hvor vi "testet" eleven i stjerneorientering, friorientering, idealtid og foto-orientering. Mye arbeid, men du verden så mange gledlige oppleverser blant positiv ungdom.
 


Gavemidler

Postet av Odal Orienteringslag den 19. Jun 2014Vi søkte om gavemidler til finansiering av nye o-kart. Vi fikk gledlige tilbakemeldinger fra

Odal Sparebank og Sparebanken Hedmark

hvor vi fikk henholdvis 5000 og 4000 kroner.

Dette gleder oss.

            
Status postjakta

Postet av Odal Orienteringslag den 16. Jun 2014

Ferien nærmer seg og 4 av 8 løp er unnagjort i Postjakta. Totalt har 58 ulike løpere deltatt med til sammen 122 starter. Etter ferien fortsetter vi den 15. august i Åsen på Slåstad. For å få premie må man delta i 5 av 8 løp. Deltagerlisten finner du via linken under.

DELTAGERLISTE


Helgens løp på Finnskogen

Postet av Odal Orienteringslag den 15. Jun 2014
Løperne våre sto for en KJEMPEBRAGD på Finnskogen i helgen. 8 av våre ferskeste løpere gikk til topps i sine klasser. Alle resultatene ligger på Eventor, men her har vi vinnerne: På Lunderseter vant Braaten-gutta, mens på Grue vant Oda, Martin Aamodt, Emilie, Ole Anders, Heidi og Tormod. Dette er historisk. Maken til resultater kan vi ikke vise til Odal OL sin historie.
Gratulasjoner fra Odal olPOSTJAKTA 13. JUNI

Postet av Odal Orienteringslag den 15. Jun 2014


Nok en vellykket Postjakt i strålende vær. 31 koste seg før, under og etter treningen. De minste med stjerneorientering. De resterende trente på friorientering. Her ser dere lister over deltgere og tider.
 Resultater 13 juni.docx


SKOLESPRINTEN I ODALEN 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 14. Jun 2014


Elever fra Slåstad barneskole på vei tilbake til skolen etter foto-orientering i Hagaberget.


Nesten 160 elever fra 4. til 7. klasse i Odalen har så langt i år hatt besøk av Odal ol. Vi har vært på Garvik, Disenå, Ullern og nå til slutt på Slåstad. Til neste uke skal vi til
Sand barneskole. Elevene har fått prøve seg i stjerneorientering, idealtid, foto-orientering og friorientering. Vårt inntrykk er at elevene gjennom de forberedelsene som blir gjort på skolen og det vi gir dem, har lært hvordan en bruker kart og kompass for å ta seg fram på ukjente stier.
Willy, Kari og Ole Kristian


3214 kroner

Postet av Odal Orienteringslag den 9. Jun 2014
SKK Glåmdal fristet klubbene i Glåmdal med 5000 kroner. De skulle fordeles etter antall rekrutter glåmdalsklubbene klarte og stille 2. pinsedag på Hamar. Vi hadde overlegent flest og fikk med oss 3214 kroner hjem.

Arrangøren av Råtassen var meget imponert over energien til odølingen. Den ivrigste av våre gjennomførte 8 råtassrunder.

Ungdommene våre som deltok i det ordinære løpet, hadde en tøff dag i røft terreng og stekende sol. Vi nevner Ole Anders gode løp i 13-16C, Samuel sitt bomfrie løp i H 15-16 og en takk til Knut Egil som hjalp meg lenge med å finne igjen brillene mine som jeg mistet i et kjerr.

OKS


3. løp i Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 5. Jun 2014Odølen gjør seg bemerket. Nå har vi tre ledertrøyer igjen. Øyvind, Samuel og Henrik starter med hvite trøyer på nest tour. Den går på Grue tirsdag 17. juni. Vi gratulerer. I tillegg har vi 2 andreplasser på sammenlagtlista, Simeon og Bjørn.
Vi ligger høyt på listene, men vi mistet likevel ledesen i klubbkonkurransen til Brandval/Kongsvinger. Bredden betyr mye i denne konkurransen. De hadde "hjemmebane" og mobiliserte med 27 stk.. Vi møtte med 11. Klarer vi å mobilsere enda noen flere til Grueløpet kan vi kanskje knappe inn på ledesen til BKOK. Se forøvrig resultater på www.glåmdal-o.comPostjakta 30. mai

Postet av Odal Orienteringslag den 30. Mai 2014

I strålende vær ble det tredje løpet i årets postjakt arrangert på Bøssmyra.

AB
Øyvind Steinbekken29.57
Ole Edvard Gjerstadberget31.12
Hege Pran40.14
Elling Frøvoll40.57
Tormod Aamodt59.11
C
August Schultz56.12
Anne Margrete Sjønneng59.31
Kjetil Sjøen59.41
Torunn Frøvoll
Simen Aanerud (c-kort)26.31
Lars Fredrik Andreassen (c-kort)26.31
N
Knut Egil Sjøen
Ole Jacob Ellevold
Karsten Ellevold
Åsne Ellevold
Martin Aamodt
Martin Sundkøien
Anders Årstad
Oda Årstad
Bendik Bekkevold
Tonje Aanerud
Liv Aanerud
Simeon Bråten
Martina Bråten
Brede Storbråten
Sjønne Storbråten
Arrangører
Trond Frøvoll
Ole Kristian Steinbekken
Kari Vikerhaugen
Heidi Lohne


Pinseløpene

Postet av Odal Orienteringslag den 29. Mai 2014

 Bilde fra Furugampen 2013.


Allerede neste helg er det pinse. Som dere sikkert husker satser vi på Elgsprinten som går 2. pinsdag i Furuberget (samme sted som på bildet). Innbydelsen finner dere på orientering.no under terminliste. Påmelding til løpet er til mandag, 2. juni. Dette gjelder ikke N-åpen, 11-12N og småtroll. Disse melder seg på når vi kommer til Hamar.

Vi nakker mer om løpet på fredag (Postjakta)


Innbydelsen til touren den 3, hos BKOK

Postet av Odal Orienteringslag den 27. Mai 2014Odal ol har 2 ledertrøyer med seg til Kongsvinger. Har vi flere eller færre etter 3. juni.

Vi leder klubbkonkurransen etter 2 løp. Gjør vi det etter 3 ?

Mye avhenger av hvor mange vi klarer å stille på neste løp (3. juni).

Innbydelse bko20140527214910.doc

De som har brikke melder seg på sjøl. De andre som ønsker å være med sier fra ril Ole Kristian 901 33 271 eller okrstein(at)online.no


Postjakta 23. mai

Postet av Odal Orienteringslag den 24. Mai 2014
3. gruppe på tur ut for å lære om ledelinjer. De øvrige var allerede ute i skogen.

Over 30 trosset regn, lyn og torden. Martin sine A-løyper til jernbanemesterskapet var supervanskelige. Det spørs om det ikke blir mange "signalfeil" her den 24..
Av våre 5 testløpere var det bare 2 som fant rundt.

Her er resultater og deltagerliste for dagens løp:
Resultater 23 mai.docx


Hvordan gikk det på Eidskogen?

Postet av Odal Orienteringslag den 24. Mai 2014
Det viktigste: Vi leder fortsatt klubbkonkurransen 33 poeng forran Lunderseter.

Ledelsen skromper så vi må skjerpe oss den 3. juni. Neste løp i touren går på Kongsvinger (ved Mastrudveien) med fellesstart i alle løyper unntatt N-løypa som har fleksistart.
Vi må berømme Henrik og Samuel som fortsatt har ledertrøya i sine klasser og Øyvind med seieren i langløypa. Se forrøvrig resultatene på www.gåmdal-o.com

Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 15. Mai 201420. mai på Eidskog (Matrand), på 2. løp i Le tour de Glåmdal stiller 4 odøler med ledertrøye, Simeon, Samuel, Henrik og Bjørn.
Kom og bli med for å heie på disse eller kanskje for å slå dem og overta lederetrøya eller for å hjelpe til med å kapre klubbpremien som deles ut på den siste touren som går i september. Vi leder så langt. Meld dere på. De som ikke har brikke sier fra til Kari (91886511 eller kari.vikerhaugen (et)hotmail.com). De som trenger skyss møter på Slobrua. Vi reiser senest kl. 17.00.

OKSOdalten 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 9. Mai 2014

O-laget ønsker velkommen til ny sesong. Åpning fredag 9.mai kl. 18.00 ved idrettsplassen på Skarnes.

Når sola varmer kroppen, eller kanskje så sent på kvelden at du kan stå på en åskam og se den gå ned? Eller et nattlig besøk - om du tør? Naturen sover ikke! Uansett vær, sted, tid og humør, postene står og venter på deg!

Konvolutter med hele opplegget selges i Bergs servicesenter i Mo, Esso Sand, Odal sykkel og Ski, Sand, Skarnes sport og Jokern på Slåstad.

Nytt av året er at O-laget har et samarbeid med Odal Turlag. De deltakerne som tar alle turorienteringspostene og alle de 10 kjentmannsstedene, er med i trekningen om å bli årets «Stifinner'n» som æres med en flott premie.

Du kan nå få hele opplegget på datamaskinen. Gå inn på turorientering.no og søk opp Odal o-lag.
1. løp i Le tour de Glåmdal

Postet av Odal Orienteringslag den 6. Mai 2014På søndag arrangerte vi Odalsløpet i strålende vårvær. I dag, 6 mai, arrangerte vi Le tour de Glåmdal i øs pøs regnvær og pluss 4 grader. Ingen tvil om hva som er å foretrekke. Men .... vi trosset været og fullførte arrangementet med glans. Det gjorde også odølingene som tok 4 førsteplasser av 8 mulige. Vi gratulerer Simeon, Samuel, Henrik og Bjørn. I tillegg må vi berømme Ole Anders som "reiste kjerringa" med 3. plass etter et mindre vellykket løp på søndag.


Odalsløpet 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 4. Mai 2014

182 stilte til start i årets Odalsløp. Løperne kom fra store deler av Østlandet med hovedvekt fra Glåmdalsdistriktet.

Vi var den største klubben med 19 deltagere. Den gode oppslutningen avspeiler våre "store" rekruttstall. Hele 16 av våre startende var under 16 år. Oppslutningen om vårt rekruttopplegg var kjempebra, ja så bra at arrangørene Caroline og Hedi burde hatt flere ressurser til å hjelpe seg.Resultater Odalsløpet 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 4. Mai 2014

Resultatene er nå tilgjengelig i Eventor


Bygdestafetten 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 1. Mai 2014

Totalt stilte det 25 lag a 4 deltagere. Våre lag plasserte seg på 5. og 20. plass. På første laget stilte Ole Kristian, Hege, Emil og Øyvind. På det andre laget stilte Sondre,Kari,Knut Egil, Henrik og Bjørn.

Rekruttkurset 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 11. Apr 2014

18 har vært innom vårt rekruttkurs. Kurset ble avsluttet med å åpne årets første påskeegg. Til slutt satte vi oss i tävlingsbussen som har følgende ruteplan:

4. mai Odalsløpet i Steinbekken. Start fra kl. 10.00 (påmelding til Kari V. 91886511). 9. maiPostjakta. Bøssmyra Skarnes kl. 17.45 (Gamle fotballbanen på Skarnes). 9. mai Klubbkveld på Skarnes barneskole (etter Postjakta).Rekruttkurset 28. mars

Postet av Odal Orienteringslag den 30. Mar 2014

Hei dere!

YR lover fint vær i morgen så vi utvider rekruttkurset til også å gjelde deg.

Fredagskvelden byr vi på:

*Rekruttopplæring innendørs der vi legger vekt på kartforståelse og karttegn
*Tre enkle o-løyper på skolegårdskartet
* Fire ulike opplegg i Hagaberget
        - Vanlig ø-løpe Nivå C
        - Linjeorientering
        - Løype på kart hvor bare høydekurvene vises
        - Korridorløype.

Alle møter på Slåstad skole kl. 18.00 (det er der kartene er)

OKS


Eventor

Postet av Odal Orienteringslag den 27. Mar 2014

I Eventor finner du enkelt oversikt over hvor og når det arrangeres orienteringsløp. Her har du alt på et sted, både terminliste, påmelding og resultater. Ved å registrere deg så kan du enkelt melde deg på løp og se dine resultater. Link til EVENTOR


Postjakta 2014

Postet av Odal Orienteringslag den 23. Mar 2014

9 mai starter det opp i Korsmoberget på Skarnes. Nytt av året er egen trening for rekruttene. Terminlista finner du her.


Rekruttkurs

Postet av Odal Orienteringslag den 22. Mar 2014

Vi i O – laget vil arrangere rekruttkurs for alle dere som ønsker å være ute å jakte på poster, nesten som skattejakt. På dette kurset vil dere lære om kart og hvordan dere skal finne fram i skogen med kart. Innbydelsen finner du her


Odal OL er på facebook

Postet av Odal Orienteringslag den 22. Mar 2014

Siden finner du her